Vragen?
Stel ze gerust.

Hoe kan ik Anna bestellen?

Bekijk / sluit antwoord

Anna is momenteel alleen beschikbaar voor klanten die minstens 1 maand gas afnemen. Ben je net klant geworden? Dan kun je Anna na de eerste succesvolle automatische incasso van het termijnbedrag via Mijn NLE bestellen.

Wat zijn de kosten van Anna?

Bekijk / sluit antwoord

Voor de Anna-services betaal je €3,99 per maand. Dit bedrag is inclusief btw en wordt tegelijkertijd met je termijnbedrag afgeschreven. Voorwaarde is dat je per automatische incasso betaalt. Let op: je termijnbedrag wordt dus verhoogd met de kosten voor de Anna-services.

Wat maakt Anna een slimme thermostaat?

Bekijk / sluit antwoord

Anna heeft allerlei slimmigheden. Zodra ze bij jou aan de muur hangt, begint ze met leren. Ze leert hoe lang het duurt om jouw woning op te warmen en hoe snel het afkoelt. Afhankelijk van je cv-ketel en isolatie kan dat per woning namelijk flink verschillen. Ze past daarop aan wanneer ze begint en stopt met opwarmen. Anna zoekt de buitentemperatuur op internet op en houdt daar rekening mee: als het buiten koud is, begint ze iets eerder met opwarmen. Anna houdt vooral rekening met jou: merkt ze bijvoorbeeld dat je elke maandag eerder de temperatuur omlaag zet? Dan vraagt ze of je dat in je schema wilt opnemen. Je kunt deze aanbevelingen inzien vanuit je schema. Naast slim is Anna ook heel handig: je kunt de temperatuur, je schema en alle andere instellingen wijzigen via de app.

Wat zijn de voorwaarden van Anna?

Bekijk / sluit antwoord

Je sluit een contract af voor de Anna-services. Dit staat los van je energiecontract. Je krijgt Anna 5 jaar in bruikleen. Dit betekent dat je haar bij het opzeggen van je Anna-contract weer (in goede staat) bij ons inlevert. Na 5 jaar is Anna jouw eigendom en hoef je haar niet meer in te leveren bij een eventuele opzegging. Je kunt dit vergelijken met de mediabox die je ontvangt van je telecomaanbieder.

Ik heb stadsverwarming. Kan ik Anna gebruiken?

Bekijk / sluit antwoord

Nee. Anna vervangt de huidige thermostaat die je cv-ketel aanstuurt. Stadsverwarming kent ze (nog) niet.

Aan welke eisen moet mijn huis voldoen om Anna te kunnen gebruiken?

Bekijk / sluit antwoord

Anna is geschikt voor jouw woning als:

  • Je huis wordt verwarmd door een cv-ketel. Controleer hier of Anna ook met jouw ketel werkt.
  • Er WiFi-bereik is bij de cv-ketel.
  • Je beschikt over een smartphone of tablet (Android of iOS vanaf versie 8).

Hoe zit het met installatiekosten?

Bekijk / sluit antwoord

De installatie kost €70,00. De installatie wordt verzorgd door onze NLEx-installateurs.

Ik heb Anna besteld. Wanneer wordt zij geïnstalleerd?

Bekijk / sluit antwoord

Anna wordt geïnstalleerd door onze NLEx-installateurs. Zij nemen binnen 5 werkdagen na bestelling contact met je op om een installatieafspraak in te plannen. Anna wordt dan binnen enkele weken bij je thuis geïnstalleerd.

Hoe werken de drie verschillende Bespaarmodi van Anna?

Bekijk / sluit antwoord

Je kiest voor de Bespaarmodus Comfort als je op een comfortabele manier wilt leven zonder aanpassingen aan je huidige levensstijl. Staat jouw schema ingesteld om het huis om 07:00 uur te verwarmen? Anna zorgt ervoor dat het om 07:00 uur aangenaam warm is in huis. Ze volgt dus keurig het ingestelde schema en zorgt voor de gewenste temperatuur in huis. Als Anna 2 weken bij je in huis hangt, dan weet ze hoe lang het duurt om je woning te verwarmen.

Wil je besparen, maar wel op een comfortabele manier? Dan is de Bespaarmodus Eco geschikt voor jou. Heb je via het schema aangegeven dat het om 07:00 uur 20 graden moet zijn? Anna zorgt ervoor dat de kamertemperatuur om 07:00 uur bijna 20 graden is. De uren daarna zal de ketel minder vaak en soms minder hard stoken. De temperatuur zal hierbij iets schommelen rond de 20 graden, uiteraard blijft het wel lekker aangenaam. Door deze kleine aanpassingen bespaar je zonder dat je het doorhebt. Maar lekker comfortabel.

Optimaal besparen doe je met de Bespaarmodus Green Crusader. Anna doet een ‘tikkie terug’ ten opzichte van je huidige levensstijl. Ze zorgt ervoor dat de ketel niet voorverwarmt, waardoor de gewenste temperatuur pas later dan het aangegeven moment bereikt wordt. Staat je schema ingesteld om op 07:00 uur te verwarmen? Anna zorgt voor verwarming van je huis, maar begint pas op het ingestelde tijdstip met verwarmen. Als de gewenste temperatuur is bereikt, zal Anna ervoor zorgen dat er gedurende de dag minder vaak en nóg minder hard gestookt wordt (dan bij Eco). De daadwerkelijke temperatuur zal met een grotere marge schommelen rondom de ingestelde temperatuur. Hierdoor kan het wat minder warm zijn dan gewenst.

Wat doe ik met Anna als ik ga verhuizen?

Bekijk / sluit antwoord

Net als je energiecontract, verhuist Anna gewoon met je mee. Neem hiervoor wel even contact op met onze Klantenservice en geef aan dat je Anna graag mee wilt verhuizen. Je kunt ervoor kiezen Anna zelf van de muur af te halen op het oude adres en te installeren op het nieuwe adres. Je vindt hier een stappenplan voor de deïnstallatie. Op www.whoisanna.com vind je een handig instructiefilmpje over hoe je Anna installeert. Wil je Anna liever laten installeren? Een van onze NLEx-installateurs installeert Anna in je nieuwe woning voor €70,00. Neem voor een afspraak contact op met onze Klantenservice via 088-7307307. Als je nieuwe woning ongeschikt is voor Anna kun je haar naar ons terugsturen en beëindigen wij het contract.

Kan Anna geannuleerd worden?

Bekijk / sluit antwoord

Ja. Je hebt tot één dag voor de afgesproken installatiedatum het recht om het Anna-contract kosteloos en zonder opgaaf van redenen te annuleren. Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice.

Wat is het verschil tussen Opentherm en Aan/uit?

Bekijk / sluit antwoord

Dit zijn twee verschillende protocollen voor cv-ketels. Een aan/uit-ketel kan alleen vol aan of uit. Om op een streeftemperatuur van 20 graden te komen, gaat je ketel vol aan. Je ketel gaat weer uit als de 20 graden bereikt is. Mogelijk wordt het nog iets warmer (nagloeien van de radiatoren). Als de temperatuur onder de 20 graden komt, gaat je ketel weer vol aan. De temperatuur schommelt met een aan/uit-ketel dus rond de streeftemperatuur. Een openthermketel stookt anders: je cv-ketel kan ook ‘zachtjes’ aan. Daardoor blijft de temperatuur veel preciezer op de streeftemperatuur. Door steeds een beetje bij te stoken, kan je ketel de temperatuur vrijwel constant houden. Anna is speciaal ontwikkeld voor openthermketels, maar werkt ook goed met aan/uit-ketels. Bij sommige ketels kan Anna niet op Opentherm worden aangesloten. Controleer dit hier.

Kan ik instellen of en hoe lang Anna mijn cv-ketel laat voorverwarmen?

Bekijk / sluit antwoord

Naast een bespaarstand, kun je instellen of en hoe lang Anna mag voorverwarmen. Stel bijvoorbeeld een maximum in van 30 minuten om te voorkomen dat Anna (in bijvoorbeeld een matig geïsoleerd huis) je ketel te veel laat stoken. Zo kun je zelf kiezen hoe zuinig of comfortabel je leeft. Je vindt deze instelling in de html-interface (in de app: ga naar ‘instellingen’ - ‘smile’ en klik op de link of via je browser: ga naar https://anna.plugwise.net) onder ‘instellingen’ - ‘cv-instellingen’.

Staat jouw Anna-vraag er niet tussen? Neem eens kijkje op het Anna-forum of neem contact op met de Klantenservice van NLE.

Anna-forum Klantenservice NLE
Nu anna aanvragen

ik ben

al klant bij NLE
en heb in mijn huis ..

  • een cv-ketel
  • een goed WiFi-signaal
  • een smartphone of tablet

Dat is mooi! Dan is Anna welkom in uw huis. Voor €3,99 per maand wordt ze uw huisgenoot. Klikken op de bestelknop leidt u direct naar uw persoonlijke MijnNLE-pagina.

Ja, Anna bestellen

Anna is beschikbaar voor onze bestaande klanten. Dit zijn klanten die op het moment van bestellen tenminste 1 maand elektriciteit en gas afnemen (dus ook als nieuwe klant komt Anna binnen afzienbare tijd binnen bereik!).

ik ben

nog geen klant
maar wil Anna graag in huis!

Dat vindt Anna leuk. Vul uw gegevens in en wij laten u meer weten.